Gebruik jij een digibord om les te geven? Dan delen we dit bericht van BenQ graag met je. Deze 6 tools moet je vandaag nog in jouw klaslokaal introduceren als je wilt lesgeven als een pro! Wedden dat je ze nog niet allemaal gebruikt?
1. Cloudwise

COOL van Cloudwise is zeker één van de populairste platformen voor educatie dat vloeiend samenwerkt met Google Education. De reden voor de populairiteit van deze tool is dat leerkrachten makkelijk toegang hebben tot het huiswerk van leerlingen en het een koppeling heeft met leerlingenadministratiesysteem ParnaSys. Zeker handig in een tijd waar de aan- en afwezigheid van leerlingen ontzettend onvoorspelbaar is. Onze digibord gebruikers markeren COOL ook als favoriet, mede doordat het naadloos opent op de BenQ digiborden en vloeiend samenwerkt met G Suite, Office 365 en De wereld in Getallen.

2. ZuluConnect

Als winnaar van een IPON award in de categorie Organisatie van het Leren! verdient ZuluConnect zeker een plaats in onze top 6 tools! Deze oplossing biedt dé uitkomst om met gemak alle software, apparaten, apps en accounts te verbinden in één omgeving. Vanuit deze omgeving stel je eenvoudig lessen samen en kun je deze snel met jouw collega’s delen. Dit verlaagt niet enkel de werkdruk maar helpt ook bij het delen van boeiende lessen die voor jouw klas goed werken. Doordat je kunt inloggen met een afbeelding, is ZuluConnect zelfs te gebruiken voor de jongere kinderen in het basisonderwijs.

3. Heutink MOO

Er zijn weinig klaslokalen waar Heutink MOO niet wordt gebruikt. Niet zo gek gezien Heutink ICT meer dan 450.000 leerlingen dagelijks voorziet van een indrukwekkende leerprogramma. Dit enorme aantal heeft zeker te maken met het groot arsenaal aan mogelijkheden die MOO biedt. Zo kunnen leerlingen vanuit huis én in de klas inloggen in hun persoonlijke omgeving voor zaken als: toetsing, huiswerk en het delen van materialen. Deze totaaloplossing omvat een koppeling met Basispoort, Kennisnet Entree, Momento, G Suite en Office 365. Niet geheel onbelangrijk tijdens hybride onderwijse en blended learning! De kracht van MOO zit zeker in de kennis van het onderwijs van de makers ervan.

4. Gynzy

Gynzy, je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Sinds de Flash technologie is verdwenen, lijkt de voorkeur voor Gynzy langzaam af te nemen bij onderwijswerkers. Jammer, want dit online whiteboard programma geeft al jarenlang goed inzicht in de ontwikkeling van studenten en helpt leerkrachten met het opzetten van creatieve lessen zonder hier veel tijd in te moeten stoppen. Gynzy staat vooral bekend om het naadloos aansluiten op veelgebruikte onderwijsmethodieken en de praktische tools die je kunt inzetten tijdens bijvoorbeeld rekenen. Dit leerplatform, voornamelijk voor het basisonderwijs, helpt zelfs digibeten met de digitale verwerking van lesstof en het in elkaar zetten van E-learning. Wij van BenQ sluiten ons aan bij de groep van minstens 700.000 gebruikers in het onderwijs: Gynzy, we love it!

5. Snappet

Ben jij op zoek naar de meest adaptieve lesmethode? Zoek dan niet verder en log direct in op Snappet. Snappet is één van de digitale leermiddelen die de scholen in een sneltrein verovert. Deze didactische tool lijkt en voelt in gebruik veel op Gynzy en gebruikers van Gynzy zijn even enthousiast over de mogelijkheden van Snappet tijdens de les. Met de complete lesmethode maak je interactieve instructielessen, passend bij iedere leerling, en krijg je inzicht in de behoefte, voortgang en groei van deze leerling.Zoals andere moderne tools, is Snappet vervangend voor jouw lesmethodes. Dit betekent dat je geen andere software of licentie nodig hebt om het in gebruik te nemen.

6. Kahoot!

Het is geen nieuws meer dat de pedagogie van spellen niet alleen cognitief leren maar ook regulatief leren activeert. Één van de grootste voordelen van het spelen van spellen als een manier van leren is dat kinderen geïnspireerd raken. Kahoot! is dé marktleider als het gaat om spelend leren en het stimuleren van leerlingen met spellen die zij als leuk ervaren. Maar niet enkel leerlingen zijn enthousiast over deze onderwijstool… ook leerkrachten maken met veel plezier een spel of trivia quiz in Kahoot! over lesonderwerpen als Aardrijkskunde of Geschiedenis. Deze manier van interactief leren helpt leerkrachten met het betrekken van kinderen bij de les, ook als zij onderwijs online volgen. Dit wereldwijde succes van Kahoot! heeft mede geleid tot een samenwerking met BenQ: op de BenQ digiborden vind je nu standaard de Kahoot! applicatie geïnstalleerd. 

Online tools op een digibord, kan dat zomaar?

Ja zeker. Maar niet ieder digibord kan overweg met alle software. Onze product specialisten helpen je graag met het maken van juiste keuze voor een digibord en de inzet van de verschillende software oplossingen. Meer informatie over onze digiborden vind je hier.