Met een digitaal aanwezigheidsbord houd je bezoekers én het personeel op de hoogte van de aanwezigen. Altijd en continu. Maar wat kun je precies met dit bord? En hoe pas je dit toe in de praktijk?

Wat is een digitaal aanwezigheidsbord?

Een digitaal aanwezigheidsbord laat op een heldere manier zien wie er in een pand aanwezig is. Het is een gebruiksvriendelijke manier om overzichtelijk te maken wie er op de vloer is. Een digitaal alternatief voor de oude bekende aanwezigheidsborden.

Een digitaal bord is op vele manieren in te zetten. Het werkt flexibel en is volledig aan te passen.

Digitaal aanwezigheidsbord: praktisch en veilig

Een goed inzicht in de aanwezigen is noodzakelijk bij een instelling. Het voorkomt hectiek, maar draagt ook bij aan de veiligheid. Als er sprake is van een calamiteit, is het van belang om in één oogopslag inzichtelijk te hebben wie er in het pand aanwezig is. Zeker in een noodsituatie is dit wel zo veilig. In vele situaties is het ontzettend praktisch om op orde te hebben wie er op dat moment aanwezig is. Dit wil zeggen: op dit specifieke moment. Als een medewerker een collega nodig heeft en deze toevallig nét de deur uit is, kan dit veel onduidelijkheid veroorzaken. Met een digitaal aanwezigheidsbord voorkom je deze chaos en weet je ook wie er op dat moment pauze heeft of kort de deur uit is.

Narrowcasting als digitaal bord

Narrowcasting is een vorm van digitale communicatie, ook wel Digital Signage. Het is als het ware een eigen tv-kanaal, waarop je de informatie kunt tonen waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Met narrowcasting verbeter je de interne communicatie binnen een kantooromgeving. Dit gaat hand in hand met een digitaal aanwezigheidsbord. Zien de medewerkers wie er op dat huidige moment aanwezig is, dan weten zij bij wie ze aan de bel kunnen trekken voor een bepaald probleem. Zo ontstaat er dus geen miscommunicatie en kan er actief op een situatie ingespeeld worden.

Wachtruimte

In één oogopslag aan de bezoekers laten zien welke (tand)artsen of therapeuten er op kantoor zijn? Met een digitaal aanwezigheidsbord voorkom je ongeduldige patiënten in de wachtruimte. Met narrowcasting software kun je hen informeren over de artsen of de uitlooptijd van specialisten tonen. Hierdoor kan de wachttijd verzacht worden en de gastvrijheid voor de bezoekers verhoogt worden.

Een digitaal bord is dus niet alleen gewenst voor de medewerkers binnen een organisatie, maar helpt bij een uitstekende informatievoorziening en daarmee goede communicatie. Een voorziening waar de bezoekers of patiënten op dat moment behoefte aan hebben.

Eigen huisstijl

Als organisatie wil je graag één identiteit uitstralen. We kunnen de digitale aanwezigheidsborden in je eigen huisstijl regelen. Indien gewenst kunnen we deze voorzien van je logo, kleuren, naam en andere typische stijlkenmerken. De huisstijl levert een positieve bijdrage aan de beleving van de bezoekers.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en een van onze specialisten geeft je graag meer uitleg.

Een van onze partners voor digitale welkomstborden is ZetaDisplay. Voor zowel de software als de schermen zelf.