Narrowcasting, ook wel ‘digital signage’ genoemd, is het uitzenden van een visuele boodschap via één of meerdere schermen. Narrowcasting is meer dan een videopresentatie of slideshow. Informatie tonen aan de juiste doelgroep, op de juiste plaats en op het juiste moment. Narrowcasting is een belangrijk onderdeel van de moderne communicatiestrategie binnen iedere organisatie. 5 manieren waarop narrowcasting jouw organisatie beter maakt:

1. Actuele informatie

Narrowcasting zendt informatie uit waarvan de input uit één of meerdere interne of externe databronnen komt. Denk aan data uit productieprocessen, roosteroverzichten, maar ook een weersvoorspelling of de vertrektijden van een nabijgelegen station. Dat maakt de informatie actueel en automatisch: verandert er iets in de databron, dan verandert het scherm.

2. Efficiëntie door automatisering

Achter narrowcasting schuilt een (softwarematige) architectuur. Je stelt achter de schermen in welke displays er welk deel van de informatie (en mogelijk wanneer) uitzenden. Die automatisering komt samen in één softwareoplossing. Op deze manier beheer je als organisatie de ‘uitzending’ van wel honderden schermen vanuit één interface, ook als de content per scherm enigszins verschilt. Denk bijvoorbeeld aan een digitale bewegwijzering in een schoolgebouw: zonder narrowcasting zou in elk deel van het gebouw een aparte presentatie op het scherm moeten afspelen, die met het veranderen van tijden, lokalen of gebeurtenissen allemaal apart moet worden ingesteld. Met digital signage stuurt één programma gemakkelijk en accuraat alle schermen aan. Denk bijvoorbeeld ook aan een winkelketen met 50 vestigingen. Met één programma beheer je indien gewenst 50 verschillende uitzendingen. Zo kun je de content heel lokaal aanbieden.

3. Centraal punt voor content

Niet alleen het koppelen van alle schermen aan de databronnen gebeurt vanuit één programma. Ook het beheer van de content komt vanuit één interface. Eén medewerker kan zich op die manier specialiseren in de digital signage en hoeft daarvoor niet op locatie te zijn. Voor een retailketen is het mogelijk om een narrowcasting oplossing in de winkels te hebben, waarbij een medewerker op het hoofdkantoor de datakoppelingen (en dus de ‘uitzending’) van iedere locatie bepaalt, maar ook de eventuele verschillen waarborgt tussen de monitoren die per locatie aanwezig zijn.

4. Modulariteit maakt het flexibel

Narrowcasting werkt met een verschillende soorten modules. Je start met een blanco uitzending, waarbij je het digitale doek vult met één of meer van deze templates of modules, die elk hun eigen koppeling vormen naar de databronnen. Je hebt standaard contentblokken (tekst, afbeelding, video’s, weer, verkeer, nieuws, openbaar vervoer) en maatwerk blokken (bijvoorbeeld koppelingen met CRM of ERP systemen, Power BIO, planning tools). De mogelijkheden zijn eindeloos. Die modulariteit maakt digital signage flexibel. Afhankelijk van je boodschap is het mogelijk om van modules en contentblokken te wisselen en zo de uitzending aan de situatie aan te passen. Neem als voorbeeld weer de retailketen. Tijdens openingstijden laten de narrowcasting schermen in de etalage bijvoorbeeld filmpjes van de collectie zien met als doel voorbijgangers te triggeren om de winkel binnen te gaan. Buiten openingstijden kan hier een uitzending zijn over het gemak waarmee er online besteld kan worden.

5. Narrowcasting zet aan tot actie

Narrowcasting wordt over het algemeen ingezet met als doel een aansporing is tot gedrag.  Je richt als organisatie narrowcasting in met als doel de ontvanger tot actie aan te sporen. Bijvoorbeeld om de winkel of de webshop te bezoeken. Narrowcasting is een ideaal communicatiemiddel voor bijvoorbeeld scholen, horeca, retail, hospitalitiy en kantoor omgevingen.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze 5 manieren waarop narrowcasting jouw organisatie beter maakt nieuwsgierig en wil je meer informatie over de narrowcasting oplossingen van AV Center Zuid? Neem dan contact met ons op via 046 – 763 04 04. Onder projecten vind je een aantal voorbeelden van klanten die onze AV oplossingen inzetten.